individuele familieopstelling

Of je een goede band hebt met je familieleden of niet, of je ze kent of niet, feit is dat je een schakel bent in de lange lijn van voorouders en voor de kinderen die na jou komen. Tijdens een familieopstelling wordt duidelijk dat wij verbonden zijn met onze voorouders door banden van loyaliteit. Wat in een familiesysteem niet verwerkt is, belast de volgende generaties, waardoor je problemen kunt ondervinden op verschillende vlakken. Thema’s kunnen generaties lang worden doorgegeven van ouder op kind. Wij dragen hun onverwerkte emotionele ladingen mee en manifesteren deze onbewust in ons eigen leven.

Met familieopstellingen kan je o.a. werken aan

*Relatievraagstukken/problemen: ik kies altijd de verkeerde partner, ik heb weinig zin in intimiteit, waarom herhaalt een bepaalde problematiek zich in mijn relatie, wat zit in de weg van een mooie relatie, verwerken van afscheid, …

*Optimaal functioneren: je eigen functioneren, fysieke klachten, verslaving, geldproblemen, problemen op het werk, traumatische ervaringen, gevoelens van angst, verdriet, kwaadheid, schuld …

*Opvoedingsproblemen: kinderen leven vaak onbewust de onverwerkte moeilijkheden van de familie van herkomst uit. Dan trachten we de orde te herstellen door deze lading terug te plaatsen bij ouders, grootouders, gestorven broer of zus, …

Werkwijze:
De opstelling bestaat uit een voorbereiding (vragenlijst). Daarna wordt tijdens een voorgesprek een genogram gemaakt (waarbij de familieleden in kaart worden gebracht).
Wanneer tenslotte voldoende aanknopingspunten gezien worden om een opstelling te starten, wordt het thema met lege stoelen en ronde schijven in de ruimte opgesteld. (Je hoeft dus zeker niet je ganse familie mee te brengen). Vanuit dit veld is een familieopstelling een bijzondere ervaring. De dynamieken worden op een natuurlijke wijze zichtbaar. Wanneer iemand vast zit, spreken we van een verstrikking. Tijdens de familieopstelling kan deze aan het licht komen, waardoor nieuwe inzichten ontstaan. Door beweging toe te laten, ontstaat een verbeterde ordening en stroomt licht en liefde vrijer in je leven. Er ontstaat een verschuiving binnen jezelf. Het succes van familieopstellingen toont aan dat de resultaten praktisch doorwerken. 

Praktisch

Optie 1 : Een eerste familieopstelling bestaat uit 2 sessies. In de eerste sessie wordt de vragenlijst overlopen en een genogram gemaakt. (Wanneer je reeds herhaaldelijk kwam, is deze sessie niet meer nodig.) Deze sessie kost 55 euro en duurt 60 minuten. De tweede sessie – met de eigenlijke opstelling – duurt 90 minuten en kost 80 euro. Wanneer je voor je eerste opstelling komt, kost het dus 135 euro voor de twee sessies samen.  

Optie 2 : Vanaf de tweede familieopstelling is mijn honorarium 80 euro en hoef je maar 1 keer langs te komen (90 minuten). De sessie wordt ter plekke betaald. 

Optie 3 : Indien je elke week op consultatie komt, hoort één familieopstelling gewoon bij je traject en wordt de prijs van een gewone consultatie aangerekend. Vanaf de tweede opstelling is mijn honorarium 80 euro. 

Tracht gewoon op het juiste uur te komen want er is nog geen wachtzaal. De bel is beneden aan de witte trap (zijkant huis). Daar kom ik je ook halen. 

Maandag 9u00 - 15u15
Dinsdag 9u00 - 15u15
Woensdag Meditatieles
Donderdag 9u00 - 15u15
Vrijdag 9u00 - 19u00
Zaterdag 9u00 - 11u30
Zondag Gesloten

CONTACTFORMULIER