volwassenen in groep :
lezingen en workshops

Ik ben Alexandra Vandenbussche, erkend klinisch psycholoog en zaakvoerder van Therapiehuis Zonneklaar in de Roosstraat 14 in Oudenaarde. Naast de individuele psychologische begeleiding van cliënten, koos ik er ook voor om met groepen te werken. 

Heb je zin om te werken aan zelfontplooiing in groep? Belangrijke levensthema’s worden tijdens interactieve lezingen en workshops verdiept. Bekijk de data in je agenda. Voor sommige lezingen en workshops wordt een gast uitgenodigd, anderen worden door mezelf verzorgd. Elke seizoen is er een workshop en een lezing rond een bepaald thema. 

De rode draad is telkens ‘Bewust Leven’. Je leven is je belangrijkste kunstwerk. Wellicht kan je het hier en daar met wat extra penseelstreken verbeteren. Er is altijd ruimte om je levensvoldoening te vergroten. Fundamentele wijsheden en authentieke verbindingen kunnen bijdragen tot een omvormingsproces waardoor onze diepste kern, reeds aanwezig is in elk van ons, meer mag ‘zijn’.

De lezingen worden na de pauze afgesloten met een grote vragenronde. Doordat de groepjes klein zijn, is er ook kans op een fijne ontmoeting en kan een persoonlijke vraag gesteld worden. In de pauze wordt altijd gratis koffie of thee aangeboden. 

Tijdens een workshops is het lesgedeelte korter en is er meer ruimte om zelf creatief aan de slag te gaan met jouw verhaal. Welkom in het atelier van je Leven. De groepsgesprekken worden gefaciliteerd door vele therapeutische technieken  : visualisaties, relaxatie-oefeningen, doe -en denkopdrachten, belevingsopdrachten, tekenen, schrijven, schilderen, boetseren, bewegingsopdrachten, dansen, … 

Thema van de lente     : “Je zachtheid als een liefdevolle krijger beschermen” (Alexandra Vandenbussche)

Thema van de zomer   : “De helende kracht van foto’s” (Dina Vierendeel)  

Thema van de herfst    : “Rouw gaat over liefde die blijft bestaan, voorbij de grenzen van de tijd, voorbij de grenzen van het lichaam” (Mieke Merckx) 
 

LEZING herfst door Mieke Merckx:

"Rouw gaat over liefde die blijft bestaan, voorbij de grenzen van de tijd, voorbij de grenzen van het lichaam."

Rouw bestaat omdat we ons hechten en liefhebben, omdat we ons verbinden met anderen.
Verlies en dus ook rouw horen onherroepelijk bij het leven. Verlies kunnen we niet oplossen, beetje bij beetje leren we het integreren in ons leven. Het maakt ons kwetsbaar.
Rouw om het verlies van een dierbare is een levenslang proces van zoeken naar een betekenisvol leven zonder de overledene. Het kent geen eindpunt.
Rouw komt in golven, in uitbarstingen, in plotse angst, in overprikkelde zenuwen, in fysieke pijnen.
Het idee dat je, om je uiteindelijk beter te voelen de overledene moet loslaten klopt niet met de realiteit. In werkelijkheid zeggen nabestaanden dat ze een blijvende verbinding met de overledene behouden en daarin veel steun vinden. Wat je geleidelijk wel moet loslaten is de fysieke persoon, de wereld van het dagelijks samen dingen doen.

Elk rouwproces is uniek in kleur, intensiteit, verloop, betekenis en uitingsvorm.
Het verschilt van mens tot mens en iedere verlieservaring is anders, de omstandigheden verschillen, de individuele draagkracht, het moment in je leven dat het je overkomt, de mate van steun uit je omgeving, je eigen fysieke en psychische toestand, het soort relatie dat je had met de overledene.
Veelal hebben mensen de veerkracht om op hun eigen unieke manier met deze moeilijke levensomstandigheden om te gaan.

-> wat is rouw, wat doet het met ons, mythes omtrent rouwverwerking, omgaan met rouwenden … zijn de thema’s die aan bod komen in deze lezing.


Wanneer ?

15 oktober 2019 van 20 – 22 uur

Waar?

Therapiehuis Zonneklaar, Roosstraat 14, 9700 Oudenaarde

Prijs

25 euro (drankje inbegrepen)

Praktisch

Indien je je graag wenst in te schrijven voor een lezing of een workshop, vul je het contactformulier in met volgende gegevens : Activiteit, jouw naam bv. Lezing herfst, Anna Verschatse. Je krijgt een bevestiging via mail. Let op, er kunnen per lezing maximum 15 plaatsen gereserveerd worden, per workshop zijn dat er 10. 

CONTACTFORMULIER

Contact

Roosstraat 14, 9700 Oudenaarde

De ingang is aan de zijkant naast de garage (witte trap).

Indien je met de auto komt, kan je op de oprit parkeren. Je kan ook bus 41 Oudenaarde/Zottegem nemen, halte Roosstraat (N46), nog 100 m.

055 60 76 90

Gelieve te bellen op werkdagen na 16 uur. Je kan ook altijd een boodschap inspreken op het antwoordapparaat.

info@therapiehuiszonneklaar.be

Stuur een mail of vul het contactformulier hierboven in.
Gelieve bij afwezigheid ten laatste 24 uur op voorhand te verwittigen. Indien u niet tijdig annuleert, wordt de afspraak in rekening gebracht.